Beğenilenler

Türkiye Süper Ligi 5.Etabı Yalova´da Sona Erdi…….

Türkiye Masa Tenisi Süper Ligi 5. etabı ve ikinci devre karşılaşmaları, Yalova´da oynandı. Erkeklerde Fenerbahçe, kadınlarda ise Yalova Belediyesi 5.etabı lider tamamladılar.

Yalova’nın yıldızı Ece Haraç

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen ikinci yarının Yalova etabındaki maçlar 90. Yıl Spor Salonu´nda oynandı. Erkekler Playoff´da Fenerbahçe 22 puanla liderliğini korurken, Beşiktaş 21 puanla ikinci, Koza Wos ise 18 puanla üçüncü sırada yer aldı. İran A Kadın Milli takımının misafir ekip olarak klasman dışı mücadele ettiği Kadınlar Playoff Grubunda Yalova Belediyesi maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Yalova temsilcisi 12 maçta topladığı 21 puanla ilk sırada yer alırken, Fenerbahçe ve TİGEM 10 maçta 19´ar puanla sıralandılar.

Yalova’nın genç yıldızları Ece Haraç ve Tugay Şirzat Yılmaz

 

Batman´da yapılan ilk devrenin son etabında erkekler ve kadınlarda ilk 8 sırayı alan takımlar, Yalova´da play-off grubunda, sekize giremeyen takımlar ise klasman grubunda mücadele verdi.

Erkeklerde Fenerbahçe, Beşiktaş, Koza Wos Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türk Telekom, TED, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor ve Divapan Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe, TİGEM, Yalova Belediyespor, Kocasinan Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Çorum Gençlik ve Spor, Türk Telekom ve 1955 Batman Belediyespor, şampiyonluk için mücadele ediyor.

Beşiktaş’ın ve milli takımın yıldızı Talha

Klasman grubunda ise erkeklerde Yalova Belediyespor, Sarkuysan, Girne Amerikan Üniversitesi, Malatya Büyükşehir Belediyespor, Beylikdüzü MTİ, Çukurova Üniversitesi ve Altınordu yarışırken, kadınlarda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Elazığ Masa Tenisi İhtisas, Antalyaspor, Çukurova Üniversitesi, Bu Piliç Spor, Trabzonspor, Pendik Belediyespor ve Bursaspor yer alıyor.

 

Maçları Yalova’da seyrettim. Yabancı oyuncuların ağırlıkta olduğu bir lig.
Kulüpler işin kolayına kaçıp 2. sınıf yabancıları transfer ederek
günü kurtarmaya çalışıyor.
Bu yabancıların masa tenisine hiç bir faydası olamaz.
Federasyon yabancıların kalitesine bir standart getirmeli.
Yalova bunların dışında tamamen kendisi oyuncu yetiştiriyor.
Beşiktaş yerli oyuncular ile şampiyonluğun en büyük adaylarından
biri, oradaki sporcular da Yalova’da yetişmiş.
Yalova tam bir masa tenisi şehri olmuş. Adeta fabrika gibi oyuncu yetişiyor.
Ben buna Yalova Mucizesi diyorum.
Bu hafta size bu mucizeyi  nasıl yarattıklarını anlatmaya çalışacağım.

 

Sevgi ve Saygılarımla
Gsm. 0533 369 17 82
cem.avunduk@gmail.com
??????????

Yorumunuz ?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yukarıya çık